ψάρι μπιάνκο
Ψάρι Μπιάνκο
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Mερίδες:  4

  • 4 μέτρια ψάρια με λευκό φιλέτο (μπακαλιάρο κλπ)
  • 2 μεγάλα λεμόνια
  • 40ml ελαιόλαδο
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 2 καρότα (προαιρετικά)
  • 1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Βάζουμε το ψάρι σε μία ρηχή κατσαρόλα και προσθέτουμε το λάδι, μία κούπα  νερό και το χυμό από τα δύο λεμόνια. Κλείνουμε την κατσαρόλα και το σιγοβράζουμε.
  2. Αφού βράσει το καθαρίζουμε από τα κόκαλα και το τοποθετούμε σε μία πιατέλα με τη σάλτσα του.
  3. Την ίδια ώρα που βράζουμε το ψάρι, σε  μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες.
  4. Τα τοποθετούμε στα πλάγια της πιατέλας και προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο λάδι με λεμόνι.
  5. Σερβίρετε με  μπόλικη σαλάτα ή  χόρτα ή ψητά λαχανικά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;