Ψάρι πλακί με πατάτες
Ψάρι πλακί με πατάτες
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες: 4

  • 1 κιλό Ψάρι
  • ½ κιλό πατάτες
  •  40ml ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξηρά 
  • Μπόλικο μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3-4 ντομάτες περασμένες στο multi ή στον τρίφτη
  • 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Καθαρίζετε,  πλένετε και αλατίζετε τα ψάρια σας.
  2. Κατόπιν κόβετε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα βάζετε σ’ ένα ταψί με ελαιόλαδο να σοταριστούν ελαφρά.
  3. Σβήνετε με τη ντομάτα και ρίχνετε αλάτι, πιπέρι,  τα σκόρδα ψιλοκομμένα, τα φύλλα δάφνης, λίγο νερό και τα αφήνετε να βράσουν  καλά, λίγο πριν βράσει η σάλτσα ρίχνετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  4. Κατόπιν παίρνετε το ταψί, στρώνετε τη σάλτσα και τοποθετείτε  πρώτα τις πατάτες αφού τις έχετε καθαρίσει και κόψει φέτες.
  5. Στη συνέχεια στρώνετε τα ψάρια με τη σειρά.
  6. Σε κάθε μερίδα ψαριού ρίχνετε και 2-3 φέτες ντομάτα και τα βάζετε στο φούρνο να ψηθούν.
  7. Σερβίρετε με μπόλικη σαλάτα.

Σημείωση: Η μαρίδα, η σαρδέλα, ο  γαύρος και όλα τα αφρόψαρα γίνονται πλακί.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;