Ψάρι στη λαδόκολα
Ψάρι στη λαδόκολλα
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδα 1

  • 1 μέτρια τσιπούρα ή λαβράκι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 λεμόνι σε φέτες
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 20ml ελαιόλαδο
  • Λίγη ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λαδόκολλα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Καθαρίστε και πλύνετε το ψάρι σας, αφαιρώντας προσεκτικά τα λέπια, τα βράγχια και τα εντόσθια τους (αυτό καλύτερα αφήστε να το κάνει ο ψαράς σας)
  2. Στεγνώστε το με χαρτί κουζίνας.
  3. Τοποθετήστε στις φέτες σκόρδου και τις φέτες από λεμόνι μέσα στην κοιλιά του ψαριού.
  4. Φτιάξετε λαδολέμονο και περιχύστε  το ψάρι σας
  5. Αλατοπιπερώστε και βάλτε και τη ρίγανη.
  6. Κλείνετε το ψάρι μέσα στη λαδόκολλα (σαν πουγκί).
  7. Τοποθετήστε το σ’ ένα ταψί και ψήστε το ψάρι στους 180-190 βαθμούς για 35 – 45 λεπτά περίπου.
  8. Σερβίρετε το ψάρι σας  με λίγο ψωμάκι ή πατάτα και μπόλικη σαλάτα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;