• e-mail
  • Δευτέρα-Πέμπτη 12:00-20:00 & Σάββατο 11:00-17:00
Ανθότυρο Ηπείρου
Θρεπτική αξία  για το Ανθότυρο Ηπείρου στα 100gr  προϊόντος

Ενέργεια:             193,0kcal

Πρωτεΐνες:             14,8g

Yδατάνθρακες:        4,1g

Συνολικό Λίπος:    16,9g

Χοληστερόλη:       57,9mg

Aσβέστιο:               238mg

Λίγα λόγια για το ανθότυρο

Το ανθότυρο είναι ελληνικό παραδοσιακό τυρί, το οποίο παρασκευάζεται με προσθήκη αιγοπρόβειου γάλακτος ή κρέμας γάλακτος σε τυρόγαλα πρόβειο η κατσικίσιο.   Διατίθεται στην αγορά φρέσκο ή αποξηραμένο σε μορφή σφαιρικού ή κόλουρου κώνου με χρώμα λευκό έως υπόλευκο, με συμπαγή υφή (χωρίς οπές).   Παρασκευάζεται περίπου όπως το τυρί Ρικότα

Το φρέσκο ανθότυρο είναι μαλακό κρεμώδες τυρί ακριβώς ίδιο στην όψη και την υφή με τη μυζήθρα. Διακρίνεται από την φρέσκια μυζήθρα ως προς την γεύση. Περιέχει μικρό σχετικά ποσοστό λιπαρών και καταναλώνεται νωπός ως επιτραπέζιος η σαν υλικό στη μαγειρική-ζαχαροπλαστική στις παραδοσιακές κουζίνες (καλτσούνια κ.λπ).

Το ξηρό έχει ιδιαίτερη γεύση και χαμηλά λιπαρά. Τρώγεται ωμό σε σαλάτα ή τριμμένο σε ζυμαρικά. Πηγή wikipedia

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη και ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου - διατροφολόγου με έδρα το διαιτολογικό μου γραφείο BalanceDiet, στα Νότια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Βούλα. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Αισθητικής – Κοσμετολογίας των ΤΕΙ Αθήνας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ενώ παράλληλα διδάσκω σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Στο site μου μπορείτε να βρείτε ελαφριές, νόστιμες συνταγές για δίαιτα, επιλέγοντας φαγητά που σας αρέσουν ή μπορείτε να λάβετε οδηγίες για online δίαιτα μέσω ίντερνετ, από απόσταση, με το κύρος και την εμπειρία που με διακρίνει ως επαγγελματία διαιτολόγο. Σας ευχαριστώ για την παραμονή σας στο site μου και θα είναι χαρά μου η επίλυση οποιασδήποτε απορίας σχετική με την υγιεινή σας διατροφή!