Ανθότυρο Ηπείρου
Θρεπτική αξία για το Ανθότυρο Ηπείρου στα 100gr προϊόντος
Ενέργεια: 193,0kcal
Πρωτεΐνες: 14,8g
Yδατάνθρακες: 4,1g
Συνολικό Λίπος: 16,9g
Χοληστερόλη: 57,9mg
Aσβέστιο: 238mg
Λίγα λόγια για το ανθότυρο
Το ανθότυρο είναι ελληνικό παραδοσιακό τυρί, το οποίο παρασκευάζεται με προσθήκη αιγοπρόβειου γάλακτος ή κρέμας γάλακτος σε τυρόγαλα πρόβειο η κατσικίσιο. Διατίθεται στην αγορά φρέσκο ή αποξηραμένο σε μορφή σφαιρικού ή κόλουρου κώνου με χρώμα λευκό έως υπόλευκο, με συμπαγή υφή (χωρίς οπές). Παρασκευάζεται περίπου όπως το τυρί Ρικότα
Το φρέσκο ανθότυρο είναι μαλακό κρεμώδες τυρί ακριβώς ίδιο στην όψη και την υφή με τη μυζήθρα. Διακρίνεται από την φρέσκια μυζήθρα ως προς την γεύση. Περιέχει μικρό σχετικά ποσοστό λιπαρών και καταναλώνεται νωπός ως επιτραπέζιος η σαν υλικό στη μαγειρική-ζαχαροπλαστική στις παραδοσιακές κουζίνες (καλτσούνια κ.λπ).
Το ξηρό έχει ιδιαίτερη γεύση και χαμηλά λιπαρά. Τρώγεται ωμό σε σαλάτα ή τριμμένο σε ζυμαρικά. Πηγή wikipedia