Γαλοπούλα με λαχανικά
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες 6
- 500 γραμ. γαλοπούλα στήθος (κατά προτίμηση χωρίς κόκαλα και πέτσα)
- 4 μέτριες πατάτες
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 4 μέτρια καρότα
- 2 πράσα – μόνο το λευκό μέρος (προαιρετικά
- 1 φλιτζάνι αρακά – φρέσκος ή κατεψυγμένος (προαιρετικά)
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κοτόπουλο ή νερό
- ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1/2 κ.γ. θυμάρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- μαϊντανός
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Πλένετε και καθαρίζετε καλά όλα τα λαχανικά.
- Κόβετε τις πατάτες σε κύβους ή λεπτές ροδέλες, τα καρότα, τα κρεμμύδια στα τέσσερα, τα πράσα σε δαχτυλίδια και τρίβετε το σκόρδο.
- Στη συνέχεια κόβετε τη γαλοπούλα είτε σε κύβους , είτε σε μεγαλύτερα κομμάτια.
- Ρίχνετε τα λαχανικά,, ανακατεμένα και τη γαλοπούλα στο ταψί.
- Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και προσθέτετε το σκόρδο, το ζωμό, το κρασί και το χυμό
- . Πασπαλίζετε με τη ρίγανη και το θυμάρι.
- Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε στους 180 βαθμούς C για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί καλά η γαλοπούλα.
- Κατά διαστήματα ανοίγετε το φούρνο, ανακατεύετε τα λαχανικά, γυρίζετε πλευρά στη γαλοπούλα και τη περιχύνετε με τα υγρά που υπάρχουν στο ταψί.
- Αν χρειαστεί, ρίχνετε λίγο ακόμη ζωμό ή νερό.
- Μοιράζετε τη γαλοπούλα και τα λαχανικά σε μερίδες και σερβίρετε αμέσως.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!