ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ Γαρίδες βραστές
Μερίδες 4-5
- 1 κιλό γαρίδες
- 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.γ. μαγιονέζα light
- 1 κ.γ. κέτσαπ
- Λίγο μαϊντανό
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το έντερο που έχουν και τις βάζουμε σε νερό που κοχλάζει για 5 λεπτά. Αν τις βράσουμε πολύ οι γαρίδες σκληραίνουν. Για το λόγο αυτό τις αφήνουμε μόνο 5- 6 λεπτά μόνο να βράσουν.
- Αφού βράσουν τις απλώνουμε σε πιατέλα.
- Στη συνέχεια τους ρίχνουμε το λεμόνι, το λάδι και ανακατεύουμε.
- Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε λίγο να σταθούν στο ψυγείο με το λεμόνι και το λάδι.
- Πριν τις σερβίρουμε τις ανακατεύουμε τη μαγιονέζα και την κέτσαπ και απλώνουμε το μείγμα πάνω από τις γαρίδες.
- Διακοσμούμε τις γαρίδες βραστές με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Δείτε επίσης:
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος & Life Coach