Γαρίδες βραστές θερμίδες
Θρεπτική αξία για τις βραστές γαρίδες στα 100gr
- Ενέργεια (θερμίδες): 116,0kcal
- Πρωτεΐνη: 24.80g
- Λίπος: 1.10g
- Υδατάνθρακες: 0.1g
- Ασβέστιο: 339.0mg
- Σίδηρο: 2.90mg
- Μαγνήσιο: 17,0mg
- Φώσφορο: 708,0mg
- Κάλι0: 249,0mg
- Νάτριο: 109,0mg
- Σελήνιο: 12,0mg
- Χοληστερόλη: 130,0mg
Λίγα λόγια για τις γαρίδες
Η γαρίδες είναι εύγευστες, ενώ είναι πλούσιες σε ασβέστιο και πρωτεΐνη, ενώ αποτελεί και πηγή χοληστερόλης. Τρώγονται βραστές και το κρέας τους γίνεται κόκκινο όταν ψηθεί. Υπάρχουν διάφορες συνταγές με γαρίδες, με συνηθέστερο το απλό βράσιμο που σερβίρονται με λαδολέμονο ή μαγιονέζα. Από το ζωμό των γαρίδων μπορεί επίσης και να παρασκευαστεί εξαιρετικό πιλάφι. Σε πολλά εστιατόρια σερβίρεται και γαριδοσαλάτα. Στις ασιατικές χώρες τρώγεται ως σούπα. Η ομοιότητα στο σχήμα του γνωστού παιδικού εδέσματος με το θαλασσινό, έδωσε την ονομασία γαριδάκια στο προϊόν αυτό. Πηγή wikipedia