Γαύρο στο φούρνο
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες 4
- 1 κιλό γαύρο
- 2-3 ώριμες ντομάτες
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Καθαρίζουμε το γαύρο, κόβοντας τα κεφάλια (αφήστε τον ψαρά σας, να το κάνει για εσάς)
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το μαϊντανό και την ντομάτα σε ένα μπολ.
- Βάζουμε το γαύρο σε ένα ταψί και αφού ρίξουμε το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι, προσθέτουμε στη συνέχεια το μείγμα που έχουν φτιάξει στο μπολ και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε στους 200ο C για περίπου τρία τέταρτα της ώρας.
- Σερβίρετε με πατάτες ή ψωμί ολικής και μπόλικη σαλάτα ή χόρτα ή ψητά λαχανικά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!