• e-mail
  • Δευτέρα-Πέμπτη 12:00-20:00 & Σάββατο 11:00-17:00
Ντομάτες γεμιστές

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

Μερίδες: 4
  • 8 ντομάτες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκιδυόσμο (ή 2 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο)
  • 2 κρεμμύδια ξηρά
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 καρότα
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ρύζι γλασέ
  • 2-3 πατάτες
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1.  Για να φτιάξουμε τις ντομάτες γεμιστές αρχικά κόβουμε το πάνω μέρος της ντομάτας και αφαιρούμε το περιεχόμενο της με ένα κουτάλι, το οποίο το κρατάμε  σε ένα μπολ για να το χρησιμοποιήσουμε μετά.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ή το περνάμε από το multi.
  3. Ψιλοκόβουμε τα καρότα ή τα περνάμε από το multi
  4. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και  σοτάρουμε το κρεμμύδι κ το σκόρδο.
  5. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι, τα υπόλοιπα λαχανικά, την ντομάτα το αλάτι κ το πιπέρι.
  6. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5-6 λεπτά και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  7. Στη συνέχεια βάζουμε λίγο λάδι σε κάθε ντομάτα (1 κ.γ), λίγο αλάτι και πιπέρι και ακολούθως τις γεμίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε.
  8. Έπειτα βάζουμε τις ντομάτες γεμιστές  σε ένα pyrex ή ένα ταψί.
  9. Τέλος βάζουμε στο ταψί τις πατάτες μας κομμένες σε μικρά κομμάτια καθώς και ότι μας περίσσεψε από το μείγμα που ετοιμάσαμε.
  10. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπάσουμε τις ντομάτες μας.
  11. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για όση ώρα χρειαστεί.
  12. Μπορείτε να συνοδεύσετε τις ντομάτες γεμιστές με γιαούρτι ή φέτα άλλο τυρί που σας αρέσει και σίγουρα σαλάτα. Καλό είναι για αυτούς που είναι επιρρεπείς στην αύξηση του σακχάρου να αποφύγουν να συνοδεύσουν το συγκεκριμένο φαγητό με άλλη μορφή αμύλου, όπως ψωμί ή παξιμάδι ή πίτα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη και ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου - διατροφολόγου με έδρα το διαιτολογικό μου γραφείο BalanceDiet, στα Νότια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Βούλα. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Αισθητικής – Κοσμετολογίας των ΤΕΙ Αθήνας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ενώ παράλληλα διδάσκω σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Στο site μου μπορείτε να βρείτε ελαφριές, νόστιμες συνταγές για δίαιτα, επιλέγοντας φαγητά που σας αρέσουν ή μπορείτε να λάβετε οδηγίες για online δίαιτα μέσω ίντερνετ, από απόσταση, με το κύρος και την εμπειρία που με διακρίνει ως επαγγελματία διαιτολόγο. Σας ευχαριστώ για την παραμονή σας στο site μου και θα είναι χαρά μου η επίλυση οποιασδήποτε απορίας σχετική με την υγιεινή σας διατροφή!