• e-mail
  • Δευτέρα-Πέμπτη 12:00-20:00 & Σάββατο 11:00-17:00
Θρεπτική αξία  και θερμίδες για το πρόβειο γιαούρτι στα 100gr

Ενέργεια:             125,0kcalπαραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι

Πρωτεΐνη:                  8,2gr

Υδατάνθρακες:         5,3gr

Ολικό λίπος:                7,9gr

Χοληστερόλη:         17,3mg

Ασβέστιο:              226,0mg


Λίγα λόγια για το Πρόβειο παραδοσιακό γιαούρτι

Το πρόβειο γιαούρτι ονομάζεται και παραδοσιακό όταν έχει την  “πέτσα” που δεν είναι άλλο από την επιφανειακή στοιβάδα του γιαουρτιού που συγκεντρώνει το περισσότερο λίπος. Ένα κεσεδάκι των 220gr  γιαουρτιού  πλήρες σε λιπαρά μας δίνει περίπου 250 θερμίδες.

Το γιαούρτι γενικά περιέχει πρωτεΐνες υψηλής  θρεπτικής αξίας και είναι πιο εύπεπτες από αυτές του γάλακτος καθώς ένα μέρος τους διασπάται από τα βακτήρια που περιέχει.  Το πρόβειο παραδοσιακό γιαούρτι μάλιστα, περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες από αυτές του αγελαδινού.


Δείτε επίσης:

  1. Γιαούρτι Αγελάδας (Παραδοσιακό)
  2. Γιαούρτι Στραγγιστό
  3. Γιαούρτι Αγελάδας (Ευρωπαϊκού τύπου)

Κρήνη Κωνσταντίνου

Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος & Life coach

Διαιτολογικό γραφείο Balancediet,
Κρήνη Κωνσταντίνου

 

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη και ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου - διατροφολόγου με έδρα το διαιτολογικό μου γραφείο BalanceDiet, στα Νότια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Βούλα. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Αισθητικής – Κοσμετολογίας των ΤΕΙ Αθήνας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ενώ παράλληλα διδάσκω σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Στο site μου μπορείτε να βρείτε ελαφριές, νόστιμες συνταγές για δίαιτα, επιλέγοντας φαγητά που σας αρέσουν ή μπορείτε να λάβετε οδηγίες για online δίαιτα μέσω ίντερνετ, από απόσταση, με το κύρος και την εμπειρία που με διακρίνει ως επαγγελματία διαιτολόγο. Σας ευχαριστώ για την παραμονή σας στο site μου και θα είναι χαρά μου η επίλυση οποιασδήποτε απορίας σχετική με την υγιεινή σας διατροφή!