Γλυκαιμικός Δείκτης Τροφίμων
(με τρόφιμο αναφοράς το άσπρο ψωμί)
Άσπρο ψωμί 100
Ψωμί ολικής αλέσεως 99
Ψωμί πλήρες σίκαλης 58
Σπαγγέτι 66
All-Bran 73
Cornflakes 119
Πατάτες (βραστές) 81
Πατάτες ψητές 135
Φασόλια φούρνου (κονσέρβα) 70
Φακές 43
Μήλα 53
Μπανάνες 79
Κεράσια 32
Γκρέιπ-φρουτ 35
Σταφύλια 62
Πορτοκάλια 66
Ροδάκινα 40
Αχλάδια 47
Δαμάσκηνα 34
Σταφίδες 93
Καρπούζι 72
Φρουκτόζη 30
Γλυκόζη 138
Μέλι 126
Μαλτόζη 152
Σακχαρόζη 86
Παγωτό 52
Άπαχο γάλα 46
Ολικό γάλα 49
Γιαούρτι 52
(με τρόφιμο αναφοράς τη γλυκόζη)
Φρουκτόζη 20
Γλυκόζη 100
Μαλτόζη 105-110
Σακχαρόζη 59
Μέλι 90
Μαρμελάδα 55
Άσπρο ψωμί 73
Ψωμί σικάλεως 58
Σπαγγέτι άσπρα 50
Σπαγγέτι ολικής 42
Ρύζι άσπρο 72
Ρύζι καστανό 66
All-Bran 51
Cornflakes 80
Μούσλι 66
Βρώμη πόριτζ 49
Weetabix 75
Πατάτες (βραστές) 70
Πατάτες ψητές 80-95
Πουρές πατάτας 90
Καλαμπόκι 53
Μαγειρεμένα καρότα 85
Αρακάς 50
Πράσινα λαχ/κά, ντομάτες <15
Λεμόνι, μανιτάρια
Φασόλια φούρνου 40
Φακές 29
Φασόλια γίγαντες 36
Ρεβίθια 30
Σόγια 15
Μεξικάνικα φασόλια 40
Μήλα 39
Μπανάνες 62
Πορτοκάλια 40
Αχλάδια 47
Σταφίδες 64
Παγωτό 36
Άπαχο γάλα 32
Ολικό γάλα 34
Γιαούρτι 36
Μαύρη σοκολάτα 22
Μπισκότα 70
Σοκολάτα 70
Τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη
Ψωμί άσπρο ή ολικής
Υψηλού ΓΔ ρύζι
(χαμηλή περιεκτικότητα σε αμυλόζη,
π.χ. λασπωτό ρύζι)
Επεξεργασμένα δημητριακά πρωινού
Πατάτα
Απλά μπισκότα ή κράκερς
Κέικς και μάφινς
Τροπικά φρούτα όπως μπανάνα
Τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη
Ψωμιά με αρκετούς σπόρους
Χαμηλού ΓΔ ρύζι
(υψηλή περιεκτικότητα σε αμυλόζη,
π.χ. Basmati, parboiled)
Δημητριακά π.χ. βρώμη
(μούσλι ή πόριτζ) ή All Bran
Πράσινα Λαχανικά,
Μπισκότα με ξερά φρούτα,
Φρούτα εποχής όπως μήλο και αχλάδι