• e-mail
  • Δευτέρα-Πέμπτη 12:00-20:00 & Σάββατο 11:00-17:00
Ζελέ με γιαούρτι
Ζελέ με γιαούρτι
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες: 5-6

  • 2 σακουλάκια  ζελέ της αρεσκείας σας
  • ½ κιλό γιαούρτι με λίγα λιπαρά κατά προτίμηση στραγγιστό
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 200γρ ψιλοκομμένα φρούτα (εκτός φρέσκου ανανά και ακτινίδιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Παρασκευάζουμε το ζελέ με τη γνωστή διαδικασία, δηλαδή δυο φακελάκια ζελέ με δυο ποτήρια ζεστό νερό.
  2. Κατόπιν, με ένα ποτήρι κρύο χυμό πορτοκάλι, ανακατεύουμε το ζελέ πολύ καλά για να διαλυθεί και το βάζουμε στο ψυγείο.
  3. Στη συνέχεια όταν θα έχει αρχίσει να δένει το μείγμα, προσθέτουμε το γιαούρτι και τα ψιλοκομμένα φρούτα και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο αρκετές ώρες, για να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
  4. Εάν έχουμε τοποθετήσει το μείγμα από την αρχή σε φόρμα, για να αφαιρεθεί αυτή χωρίς να αλλοιώσει τη μορφή του γλυκού, την τοποθετούμε σε ζεστό νερό για ένα λεπτό και στην συνέχεια τη γυρίζουμε σε μια πιατέλα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη και ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου - διατροφολόγου με έδρα το διαιτολογικό μου γραφείο BalanceDiet, στα Νότια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Βούλα. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Αισθητικής – Κοσμετολογίας των ΤΕΙ Αθήνας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ενώ παράλληλα διδάσκω σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Στο site μου μπορείτε να βρείτε ελαφριές, νόστιμες συνταγές για δίαιτα, επιλέγοντας φαγητά που σας αρέσουν ή μπορείτε να λάβετε οδηγίες για online δίαιτα μέσω ίντερνετ, από απόσταση, με το κύρος και την εμπειρία που με διακρίνει ως επαγγελματία διαιτολόγο. Σας ευχαριστώ για την παραμονή σας στο site μου και θα είναι χαρά μου η επίλυση οποιασδήποτε απορίας σχετική με την υγιεινή σας διατροφή!