Μπανάνες στο φούρνο με κανέλα
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες 4
- 60ml (1/4 του φλιτζ.) χυμό πορτοκάλι φρέσκο.
- 60ml (1/4 του φλιτζ.) μέλι
- 2 κ.σ. ρούμι
- 4 ώριμες μπανάνες
- 2 ξυλάκια κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
- Ανακατέψτε καλά το χυμό πορτοκάλι με το μέλι και το ρούμι σε ένα μπολ.
- Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κόψτε τις στη μέση κατά μήκος, κατόπιν βάλτε τις σε ένα ρηχό ταψί φούρνου και προσθέστε τα ξυλάκια κανέλας.
- Προσθέστε στις μπανάνες το μείγμα με το χυμό πορτοκάλι και τα υπόλοιπα.
- Σκεπάστε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και βάλτε τις στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά να μαλακώσουν
- Τέλος αφαιρέστε τα ξυλάκια κανέλας και σερβίρετε τις μπανάνες ζεστές με τη σάλτσα τους.
Παραλλαγές:
- Αντικαταστήστε τις μπανάνες με φρέσκο ροδάκινο ή νεκταρίνι (το καλοκαίρι).
- Αντικαταστήστε το μέλι με σιρόπι σφενδάμου.
- Αντικαταστήστε το ρούμι με κονιάκ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!