• e-mail
  • Δευτέρα-Πέμπτη 12:00-20:00 & Σάββατο 11:00-17:00
ρυζόγαλο
Ρυζόγαλο
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες: 4 

  • 4 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • Λίγο αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 4 κ.γ. κορν-φλαουρ.
  • Κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Βάλτε το ρύζι να βράσει στην κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι νερό και λίγο αλάτι.
  2. Ταυτόχρονα ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει. Από τα 4 φλιτζάνια γάλα κρατάτε το 1/2 φλιτζάνι, για να διαλύσετε το κορν-φλαουρ και τη βανίλια.
  3. Μόλις βράσει το ρύζι και πιει το νερό ρίξτε το γάλα στο οποίο έχετε διαλύσει προηγουμένως τη ζάχαρη.
  4. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να βράσει για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας.
  5. Αφού έχετε διαλύσει στο γάλα που κρατήσατετο κορν φλάουρ  και τη βανίλια,  προσθέστε το,  στο υπόλοιπο μείγμα
  6. Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να πήξει.
  7. Μοιράστε σε 6-7 μπολάκια και άφησε να σταθεί για 1 ώρα.
  8. Σερβίρετέ το με λίγη κανέλα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! 

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη και ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου - διατροφολόγου με έδρα το διαιτολογικό μου γραφείο BalanceDiet, στα Νότια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Βούλα. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Αισθητικής – Κοσμετολογίας των ΤΕΙ Αθήνας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ενώ παράλληλα διδάσκω σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Στο site μου μπορείτε να βρείτε ελαφριές, νόστιμες συνταγές για δίαιτα, επιλέγοντας φαγητά που σας αρέσουν ή μπορείτε να λάβετε οδηγίες για online δίαιτα μέσω ίντερνετ, από απόσταση, με το κύρος και την εμπειρία που με διακρίνει ως επαγγελματία διαιτολόγο. Σας ευχαριστώ για την παραμονή σας στο site μου και θα είναι χαρά μου η επίλυση οποιασδήποτε απορίας σχετική με την υγιεινή σας διατροφή!