Ρυζόγαλο
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες: 4
- 4 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
- Λίγο αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 4 κ.γ. κορν-φλαουρ.
- Κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βάλτε το ρύζι να βράσει στην κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι νερό και λίγο αλάτι.
- Ταυτόχρονα ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει. Από τα 4 φλιτζάνια γάλα κρατάτε το 1/2 φλιτζάνι, για να διαλύσετε το κορν-φλαουρ και τη βανίλια.
- Μόλις βράσει το ρύζι και πιει το νερό ρίξτε το γάλα στο οποίο έχετε διαλύσει προηγουμένως τη ζάχαρη.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να βράσει για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Αφού έχετε διαλύσει στο γάλα που κρατήσατε, το κορν φλάουρ και τη βανίλια, προσθέστε το, στο υπόλοιπο μείγμα
- Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Μοιράστε σε 6-7 μπολάκια και άφησε να σταθεί για 1 ώρα.
- Σερβίρετέ το με λίγη κανέλα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!