• e-mail
  • Δευτέρα-Πέμπτη 12:00-20:00 & Σάββατο 11:00-17:00

Σαλάτα με σπανάκι, αβοκάντο και ανθότυρο

Σαλάτα με σπανάκι, αβοκάντο, ανθότυρο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Μερίδες: 3 -4
  • 250γρ. φύλα από σπανάκι (baby καλύτερα)
  • 2 μικρά αγγουράκια σε φέτες και/ή 2 ντομάτες
  • 100γρ. καλαμπόκι
  • 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο
  • 200γρ. ανθότυρο ή κατίκι

Υλικά για την βινιγκρέτ

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο (προαιρετικά)
  • Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Βάλτε τα φύλα από σπανάκι, τα αγγουράκια  και/ή την ντομάτα σ΄ένα μπολ.
  2. Ξεφλουδίστε και βγάλτε το κουκούτσι από  το αβοκάντο και κόψτε το σε φέτες ή  σε μικρά κομμάτια.
  3. Προσθέστε το καλαμπόκι   και στη συνέχεια το ανθότυρο ή το κατίκι
  4. Για τη βινιγκρέτ χτυπήστε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί.
  5. Περιχύσετε τη βινιγκρέτ στη σαλάτα και ανακατέψτε.
  6. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και λίγους ξηρούς καρπούς και σταφίδες.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη και ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου - διατροφολόγου με έδρα το διαιτολογικό μου γραφείο BalanceDiet, στα Νότια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Βούλα. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Αισθητικής – Κοσμετολογίας των ΤΕΙ Αθήνας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ενώ παράλληλα διδάσκω σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Στο site μου μπορείτε να βρείτε ελαφριές, νόστιμες συνταγές για δίαιτα, επιλέγοντας φαγητά που σας αρέσουν ή μπορείτε να λάβετε οδηγίες για online δίαιτα μέσω ίντερνετ, από απόσταση, με το κύρος και την εμπειρία που με διακρίνει ως επαγγελματία διαιτολόγο. Σας ευχαριστώ για την παραμονή σας στο site μου και θα είναι χαρά μου η επίλυση οποιασδήποτε απορίας σχετική με την υγιεινή σας διατροφή!