• e-mail
  • Δευτέρα-Πέμπτη 12:00-20:00 & Σάββατο 11:00-17:00

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΚΑ

Μερίδες: 2
  • 3 κούπες ρόκα
  • 120γρ. φέτα ή ανθότυρο ή κατίκι ή άλλο τυρί light
  • 1 βολβό από βρασμένο παντζάρι
  • Λίγες λιαστές ντομάτες
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • Πιπέρι, αλάτι (αλάτι μπορεί να μη χρειαστεί εάν το τυρί είναι αλμυρό)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι balsamico
  • 1 κ.σ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

  1. Βράζουμε το παντζάρι ή το αγοράζουμε έτοιμο βρασμένο.
  2. Κόβουμε τη ρόκα και τη βάζουμε σε μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά μας.
  3. Κόβουμε το τυρί σε κομμάτια και το προσθέτουμε. και το ρίχνουμε επίσης μέσα στο μπολ.
  4. Για το dressing ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι και το  μέλι  και αν θέλουμε προσθέτουμε και αλάτι.
  5. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με το dressing
  6. Μπορούμε να ρίξουμε από πάνω μαύρο σουσάμι.
  7. Συνοδεύεστε τη σαλάτα σας με λίγο παξιμάδι ή ψωμί ολικής ή ακόμη και ρύζι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη και ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου - διατροφολόγου με έδρα το διαιτολογικό μου γραφείο BalanceDiet, στα Νότια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Βούλα. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Αισθητικής – Κοσμετολογίας των ΤΕΙ Αθήνας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ενώ παράλληλα διδάσκω σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Στο site μου μπορείτε να βρείτε ελαφριές, νόστιμες συνταγές για δίαιτα, επιλέγοντας φαγητά που σας αρέσουν ή μπορείτε να λάβετε οδηγίες για online δίαιτα μέσω ίντερνετ, από απόσταση, με το κύρος και την εμπειρία που με διακρίνει ως επαγγελματία διαιτολόγο. Σας ευχαριστώ για την παραμονή σας στο site μου και θα είναι χαρά μου η επίλυση οποιασδήποτε απορίας σχετική με την υγιεινή σας διατροφή!