Ρεβίθια σούπα
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες 4
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
-
- Βάζετε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάζουν (χωρίς σόδα καθώς καταστρέφει τη βιταμίνη Β1).
- Την επόμενη μέρα τα σουρώνετε, τα ξεπλένετε, και ακολούθως τα βάζετε στην κατσαρόλα, τα σκεπάζετε με νερό και τα αφήνετε να βράζουν. Σ αυτό το στάδιο μπορείτε εάν δεν έχετε χρόνο να κάνετε χρήση της χύτρας, βέβαια αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καταστρέφονται σε κάποιο βαθμό ορισμένες ευαίσθητες βιταμίνες.
- Κατά τη διάρκεια του βρασμού, τους αφαιρείτε τον αφρό που έχει σχηματισθεί (αυτό μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε 2 -3 φορές).
- Στη συνέχεια προσθέστε και άλλο νερό αλλά και τα κρεμμύδια και αφήστε το φαγητό να μαγειρεύεται μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια
- Περίπου 10-15 λεπτά πριν το τέλος ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά (το πιπέρι, το αλάτι, το λεμόνι και το ελαιόλαδο).
- Καλό είναι το φαγητό να μαγειρεύεται σε χαμηλή φωτιά, γιατί έτσι γίνεται πιο νόστιμο και διατηρεί τη θρεπτική του αξία.
Σημαντικό: Τα ρεβίθια σούπα είναι έτοιμα, συνδυάστε τα με μία πηγή δημητριακών όπως ψωμί, ρύζι ή μακαρόνια καθώς ο συνδυασμός αυτός μας δίνει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ισάξια με αυτή του κρέατος. Μία σημαντική λύση για τους φίλους μας τους χορτοφάγους.
Δείτε το σχετικό Video
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!