ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΚΟΣΑΛΑΤΑ
Μερίδες 2
- 250γρ. φακές (μετρημένες βρασμένες)
- 1 ντομάτα
- 1 καρότο (προαιρετικό)
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 πιπεριά κέρατο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- Κάπαρη (προαιρετική)
- Μαϊντανό
- Αλάτι, πιπέρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βράστε ελαφριά τις φακές, να μη λιώσουν σουρώστε τις και κρυώστε τις κάτω από το νερό.
- Στη συνέχει προσθέστε τις σ ένα μπολ.
- Ψιλοκόψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά και προσθέστε τα μέσα στο μπολ με τις φακές.
- Ρίξτε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λάδι και ξύδι.
- Ανακατέψτε και σερβίρετε είτε ως συνοδευτική σαλάτα ή ως ένα ελαφρύ γεύμα.
- Μπορείτε να συνοδεύσετε τη φακοσαλάτα σας με λίγο τόνο ή αντζούγιες.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!