Ζελέ με γιαούρτι
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες: 5-6
- 2 σακουλάκια ζελέ της αρεσκείας σας
- ½ κιλό γιαούρτι με λίγα λιπαρά κατά προτίμηση στραγγιστό
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 200γρ ψιλοκομμένα φρούτα (εκτός φρέσκου ανανά και ακτινίδιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Παρασκευάζουμε το ζελέ με τη γνωστή διαδικασία, δηλαδή δυο φακελάκια ζελέ με δυο ποτήρια ζεστό νερό.
- Κατόπιν, με ένα ποτήρι κρύο χυμό πορτοκάλι, ανακατεύουμε το ζελέ πολύ καλά για να διαλυθεί και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Στη συνέχεια όταν θα έχει αρχίσει να δένει το μείγμα, προσθέτουμε το γιαούρτι και τα ψιλοκομμένα φρούτα και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο αρκετές ώρες, για να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
- Εάν έχουμε τοποθετήσει το μείγμα από την αρχή σε φόρμα, για να αφαιρεθεί αυτή χωρίς να αλλοιώσει τη μορφή του γλυκού, την τοποθετούμε σε ζεστό νερό για ένα λεπτό και στην συνέχεια τη γυρίζουμε σε μια πιατέλα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!