Κεφτεδάκια γαλοπούλας
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες 4
- 800 γρ. κιμά γαλοπούλας
- 1 μεγάλο ξηρό κρεμμύδι
- 2 κρόκους αυγών
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 40ml ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Ζυμώστε καλά τον κιμά σας με τα κρεμμυδάκια και τους κρόκους των αυγών
- Προσθέστε το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Πλάστε το μείγμα σε κεφτεδάκια.
- Ψήστε τα στο φούρνο στους 200 βαθμούς ή σ΄ ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέστε το ελαιόλαδο και ψήστε τα.
- Σερβίρετέ τα με μπόλικη σαλάτα και ρύζι ή πατάτες ψητές ή ψωμάκι ολικής άλεσης.
Tips για να μην κολλάει ο κιμάς από πουλερικά
Όσοι έχετε φτιάξει κοτοκεφτέδες ή κοτομπιφτέκια, θα έχετε διαπιστώσει ότι κατά το «ζύμωμα» ή το «πλάσιμο» τους ο κιμάς κολλάει στα χέρια. Για να το αποφύγουμε αυτό αλλά και για να γίνουν πιο αφράτες οι παρασκευές μας, βάζουμε τον κιμά στην κατάψυξη για λίγα λεπτά ώστε να είναι καλά παγωμένος όταν θα τον ζυμώσουμε και θα τον πλάσουμε. Εναλλακτικά, βάζουμε στο μείγμα 1/2 φλιτζ. τσαγιού πάγο θρυμματισμένο. Τον πάγο τον θρυμματίζουμε σε μπλέντερ ή σε καλό μούλτι. Πηγή γαστρονόμος
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!