• e-mail
  • Δευτέρα-Πέμπτη 12:00-20:00 & Σάββατο 11:00-17:00
κεφτεδάκια γαλοπούλας
Κεφτεδάκια γαλοπούλας
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες 4

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Ζυμώστε καλά τον κιμά σας με τα κρεμμυδάκια και τους κρόκους των αυγών
  2. Προσθέστε το μαϊντανό, το αλάτι και το  πιπέρι.
  3. Πλάστε το μείγμα σε  κεφτεδάκια.
  4. Ψήστε τα στο φούρνο στους 200 βαθμούς ή σ΄  ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέστε το ελαιόλαδο και ψήστε τα.
  5.  Σερβίρετέ τα με μπόλικη σαλάτα και ρύζι ή πατάτες ψητές ή ψωμάκι ολικής άλεσης.
Tips για να μην κολλάει ο κιμάς από πουλερικά

Όσοι έχετε φτιάξει κοτοκεφτέδες ή κοτομπιφτέκια, θα έχετε διαπιστώσει ότι κατά το «ζύμωμα» ή το «πλάσιμο» τους ο κιμάς κολλάει στα χέρια. Για να το αποφύγουμε αυτό αλλά και για να γίνουν πιο αφράτες οι παρασκευές μας, βάζουμε τον κιμά στην κατάψυξη για λίγα λεπτά ώστε να είναι καλά παγωμένος όταν θα τον ζυμώσουμε και θα τον πλάσουμε. Εναλλακτικά, βάζουμε στο μείγμα 1/2 φλιτζ. τσαγιού πάγο θρυμματισμένο. Τον πάγο τον θρυμματίζουμε σε μπλέντερ ή σε καλό μούλτι. Πηγή γαστρονόμος

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη και ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου - διατροφολόγου με έδρα το διαιτολογικό μου γραφείο BalanceDiet, στα Νότια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Βούλα. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Αισθητικής – Κοσμετολογίας των ΤΕΙ Αθήνας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ενώ παράλληλα διδάσκω σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Στο site μου μπορείτε να βρείτε ελαφριές, νόστιμες συνταγές για δίαιτα, επιλέγοντας φαγητά που σας αρέσουν ή μπορείτε να λάβετε οδηγίες για online δίαιτα μέσω ίντερνετ, από απόσταση, με το κύρος και την εμπειρία που με διακρίνει ως επαγγελματία διαιτολόγο. Σας ευχαριστώ για την παραμονή σας στο site μου και θα είναι χαρά μου η επίλυση οποιασδήποτε απορίας σχετική με την υγιεινή σας διατροφή!