Κοτόπουλο γλυκόξινο
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες: 4
- 1 κ.γ. βούτυρο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 φιλέτα κοτόπουλου στήθος
- 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
- 4 κ.σ. λευκό κρασόξυδο
- 100 γρ. κομματάκια ανανά (κονσέρβα)
- 300 ml. ζωμό κοτόπουλου (από ½ κύβο)
- 1 κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 100γρ. καλαμπόκι
- 1 καρότο σε φέτες
- 3 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι.
- Σοτάρετε το κοτόπουλο γυρίζοντάς το μία φορά να ροδίσει καλά και από τις δύο πλευρές.
- Προσθέτετε τη ζάχαρη, το κρασόξυδο, τον ανανά με το χυμό του, το ζωμό, την πιπεριά, το καλαμπόκι, τα καρότα, και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύετε.
- Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου
- Διαλύετε το κορν φλάουρ σε 3 κουταλιές της σούπας νερό κρύο και το ρίχνετε στο τηγάνι με το κοτόπουλο και ανακατεύετε ελαφρά.
- Σιγοβράζετε για περίπου 30 – 35 λεπτά μέχρι να μελώσει.
- Σερβίρετε με βρασμένο ρύζι basmati.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!