Κοτόπουλο με γιαούρτι
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες 1
- 1 κομμάτι στήθος κοτόπουλο ή 2 μικρά μπουτάκια (χωρίς πέτσα)
- 1/2 στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. παρμεζάνα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι, κάρυ, πάπρικα, ρίγανη (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
-
Πλένουμε το κοτόπουλο και το περνάμε με το χυμό λεμονιού
-
Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε το σκόρδο.
-
Ξεχωριστά σε ένα μπολ ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι και τη μουστάρδα.
-
Ρίχνουμε στο κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κάρυ και ρίγανη και συνέχεια το καλύπτουμε με το μείγμα γιαουρτιού. Τα αφήνουμε για 10-15 ώρες στο ψυγείο.
-
Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με τη παρμεζάνα και στη συνέχεια το περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά.
-
Στρώνουμε λαδόκολα σε ένα ταψάκι, τοποθετούμε το κοτόπουλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά στου 180-200oC.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!