ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ για το φιλέτο κοτόπουλο με πιπεριές
Μερίδες 4
- 4 κομμάτια φιλέτο κοτόπουλο
- 1 πιπεριά κόκκινη, 1 κίτρινη πιπεριά και 1 πράσινη πιπεριά
- 3 ώριμες ντομάτες
- 1 κρεμμύδι ξηρό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 150γρ. ελιές (χωρίς κουκούτσι και κομμένες σε ροδέλες)
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ρίγανη ή βασιλικό
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- Αλάτι , πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Πλένετε καλά όλα τα λαχανικά σας.
- Καθαρίστε τις πιπεριές, αφαιρέστε το κοτσάνι και τους σπόρους και κόψτε τις σε λωρίδες.
- Ξεφλουδίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ψιλοκόψτε τα.
- Περάστε τις ντομάτες από τον τρίφτη.
- Ψιλοκόψτε το μαϊντανό.
- Πλύνετε το φιλέτο κοτόπουλο και σκουπίστε το με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Βράστε λίγο νερό και ζεματίστε το το φιλέτο κοτόπουλο για 10 λεπτά και στη συνέχεια βγάλτε το.
- Ζεστάνετε το λάδι σε αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Βάλτε τις πιπεριές και σοτάρετέ τις.
- Προσθέστε στη συνέχεια τις ντομάτες μαζί με το μαϊντανό, τις ελιές, τη ρίγανη ή το βασιλικό και το κοτόπουλο.
- Αλατοπιπερώστε και αφήστε τα να σιγοβράσουν για περίπου 45 λεπτά.
- Θα χρειαστεί ίσως να συμπληρώσετε λίγο νερό.
- Σερβίρετε το φιλέτο κοτόπουλο με πιπεριές με λίγο ρύζι και μπόλικη σαλάτα.
Ένας καλός τρόπος για να πλένετε καλά τα λαχανικά σας είναι να τα βάζετε στο ξυδόνερο για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια τα ξεπλένεται καλά για να μη μυρίζουν ξύδι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!