Μακαρονάδα μεσογειακή
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες 3
- Περίπου 1/3 του πακέτου ολικής αλέσεως μακαρόνια Νο. 10
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες (τις οποίες τις έχουμε πολτοποιήσει)
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 10-15 ελιές μαύρες
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 90-120γρ. τυρί φέτα
- 1/2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ρίξτε τα μέσα στο τηγάνι να σοταριστούν για 2 λεπτά
- Στη συνέχεια ρίξτε τις ντομάτες, ανακατέψτε για λίγο και συνεχίστε προσθέτοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Για 5 περίπου λεπτά διατηρείστε τη φωτιά δυνατά και στη συνέχεια μετριάστε την ένταση της εστίας, μέχρι το τέλος.
- Παράλληλα βράζετε και μακαρόνια.
- Μόλις βράσουν τα μακαρόνια σουρώστε τα και και προσθέστε από πάνω τη σάλτσα.
- Σερβίρονται με λίγο τυρί τριμμένο.
Σημαντικό: Προτιμήστε τα ολικής αλέσεως μακαρόνια καθώς είναι εξίσου νόστιμα κ μας χορταίνουν περισσότερο λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν. Επίσης έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη.
Μέσα από τα ζυμαρικά ο ανθρώπινος οργανισμός προσλαμβάνει άμυλο, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Συνδυάστε τα ζυμαρικά σας με πρωτεΐνη και λαχανικά και εξασφαλίστε ένα πλήρες νόστιμο γεύμα.