• e-mail
  • Δευτέρα-Πέμπτη 12:00-20:00 & Σάββατο 11:00-17:00
Μακαρονάδα με λαχανικά
Μακαρονάδα με λαχανικά
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες 2-3

  • 250 γρ. μακαρόνια ολικής άλεσης
  • 50 γρ. τυρί light
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο (σε κομματάκια)
  • 2 μικρά κολοκυθάκια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Το χοντρό μέρος από ένα  πράσο
  • 1 ντομάτα (σφιχτή και ξεφλουδισμένη σε κύβους)
  • 1 πιπεριά (σε μπαστουνάκια)
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε ροδέλες.
  2. Κόβουμε το σκόρδο σε μικρά κομματάκια, καθώς και την ντομάτα σε κύβους.
  3. Στο νερό που βράζει για τα μακαρόνια, ρίχνουμε ένα κουταλάκι ελαιόλαδο, ένα κουταλάκι ρίγανη, ένα κουταλάκι θυμάρι, λίγο πιπέρι και αν θέλουμε, ένα κρεμμύδι κομμένο στα δύο.
  4. Στο τηγάνι ή την κατσαρόλα, σοτάρουμε με δύο κουταλιές ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, την πιπεριά, το σκόρδο και το πράσο, ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Προσθέτουμε ένα κουταλάκι ρίγανη, ένα κουταλάκι θυμάρι και αν θέλουμε σπόρους κόλιαντρο. Αφού σοτάρουμε για 5’ λεπτά, σβήνουμε με ένα φλιτζανάκι του καφέ, λευκό κρασί.
  6. Αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για άλλα 5’- 10’ λεπτά, κατεβάζοντας τη φωτιά στο ελάχιστο, με κλειστό το καπάκι του σκεύους.
  7. Ρίχνουμε στο σκεύος με τα λαχανικά το τυρί μ και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια αφού τα έχουμε σουρώσει.

Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας και προσθέστε στα υλικά λίγο ψιλοκομμένο κοτόπουλο, φέτα, φρέσκο ή καπνιστό σολομό, τόνο, κουκουνάρι, ελιές, καρότο βρασμένο σε μπαστουνάκια, φρέσκα μανιτάρια ή ότι άλλο κεντρίζει τη φαντασία σας. Προσοχή σε περίπτωση που προσθέτουμε ψάρι, αφαιρούμε το τυρί.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη και ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου - διατροφολόγου με έδρα το διαιτολογικό μου γραφείο BalanceDiet, στα Νότια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Βούλα. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Αισθητικής – Κοσμετολογίας των ΤΕΙ Αθήνας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ενώ παράλληλα διδάσκω σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Στο site μου μπορείτε να βρείτε ελαφριές, νόστιμες συνταγές για δίαιτα, επιλέγοντας φαγητά που σας αρέσουν ή μπορείτε να λάβετε οδηγίες για online δίαιτα μέσω ίντερνετ, από απόσταση, με το κύρος και την εμπειρία που με διακρίνει ως επαγγελματία διαιτολόγο. Σας ευχαριστώ για την παραμονή σας στο site μου και θα είναι χαρά μου η επίλυση οποιασδήποτε απορίας σχετική με την υγιεινή σας διατροφή!