Ζυμαρικά με μανιτάρια
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες 5-6
- 1 πακέτο μακαρόνια ολικής άλεσης κατά προτίμηση σπαγγέτι ή λιγκουίνi ή πένες
- 2 μεγάλες ντομάτες, όχι πάρα πολύ ώριμες ,κομμένες σε κύβους
- 2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
- 1 μεγάλη πιπεριά σε ροδέλες
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζάνια φρέσκα μανιτάρια
- 2 κ.σ. κουκουνάρι (προαιρετικά)
- Ρίγανη, αλάτι και πιπέρι
- 2 κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί, περίπου 2 κουταλιές της σούπας ανά μερίδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας.
- Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι ,το σκόρδο και το κουκουνάρι σε αντικολητικό τηγάνι ή σε άλλο σκεύος με καπάκι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα.
- Έπειτα από 4-5 λεπτά προσθέτουμε και την ντομάτα και σταματάμε να ανακατεύουμε για να μην λιώσουν τα κυβάκια της ντομάτας.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά και ανακινούμε το τηγάνι από το χερούλι περιοδικά.
- Ταυτόχρονα βράζουμε και τα μακαρόνια μας.
- Αν θέλουμε σερβίρουμε με λίγο τυρί πάνω από τη ζεστή σάλτσα.
Τα μανιτάρια ως προς τα μακροθρεπτικά συστατικά τους, αποτελούνται στο μεγαλύτερο μέρος, της ξηράς τους ουσίας (10%), από υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες των μανιταριών, λόγω της παρουσίας όλων των βασικών αμινοξέων, είναι υψηλής ποιότητας, πολύ ανώτερες από τις φυτικές πρωτεΐνες, πλησιάζοντας την ποιότητα των ζωικών πρωτεϊνών.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!