Ρεβιθάδα
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες: 7-8
- 1 κιλό ρεβίθια
- 2 μεγάλα κρεμμύδια (ροδέλες)
- 2 ντομάτες (ροδέλες)
- 2 φύλλα δάφνη
- 60 ml ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Νερό, αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Από το προηγούμενο πρωί βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε νερό.
- Το βράδυ τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε σε πήλινο σκεύος με καπάκι (κατά προτίμηση).
- Προσθέτουμε μέσα τις σκελίδες σκόρδου, από πάνω τις ροδέλες κρεμμυδιού και τέλος τις ροδέλες ντομάτας.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το νερό, τόσο όσο να σκεπάζει τα ρεβίθια.
- Ακολούθως προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σκεπάζουμε το φαγητό μας με το καπάκι.
- Φτιάχνουμε ένα ζυμαράκι με νερό και αλεύρι και σφραγίζουμε το δοχείο εντελώς.
- Το ψήνουμε στο φούρνο σε χαμηλές θερμοκρασίες για όσο χρειαστεί. Θέλουμε η ρεβιθάδα μας να “σιγο μαγειρευτεί” και να είναι έτοιμο την επόμενη ημέρα το πρωί.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!