Ριζότο με γαρίδες
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες 4
- 150γρ. ρύζι κίτρινο
- 200γρ. γαρίδες ακαθάριστες
- 1/2 κρεμμύδι ξηρό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 40ml ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βράζετε τις γαρίδες εφόσον τις πλύνετε καλά, χωρίς να τους έχετε αφαιρέσει το κέλυφος.
- Αφού βράσουν τις καθαρίζετε και κρατάτε το νερό μέσα στο οποίο έχουν βράσει για να το χρησιμοποιήσετε αργότερα.
- Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο, αμέσως μετά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Αφού ψηλό πάρουν χρώμα, ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε.
- Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε σιγά σιγά το νερό μέσα στο οποίο είχαν βράσει οι γαρίδες σας.
- Ρίχνετε αλάτι κ πιπέρι.
- Όταν είναι έτοιμο το ρύζι, ρίχνετε και τις βρασμένες γαρίδες και είναι έτοιμο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!