ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΥΓΑ
Μερίδες: 2
- 2 αυγά βραστά
- 2 μέτριες ντομάτες
- 1 μικρή πιπεριά
- 1 αγγουράκι
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
- 120γρ. τυρί light
- 1 φλιτζάνι βραστό καλαμπόκι
- Λίγο αλάτι, ρίγανη ή θυμάρι
Για το ντρέσινγκ
1ος τρόπος
- 1 γιαούρτι τύπου στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά.
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.σ. ξύδι balsamico
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 2-3 κλωναράκια μαϊντανό
2ος τρόπος
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι balsamico
- ¼ κ.γ. μουστάρδα
- ¼ κ.γ. αλάτι.
- 2-3 κλωναράκια μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Κόβουμε τις ντομάτες, το αγγουράκι, το τυρί, την πιπεριά και το κρεμμυδάκι σε μικρά κομματάκια.
- Βράζουμε το καλαμπόκι για τρία τέσσερα λεπτά.
- Χτυπάμε καλά σε ένα μικρό μπολ τα υλικά για το ντρέσινγκ της επιλογής μας και προσθέτουμε ψιλοκομμένο το μαϊντανό.
- Τοποθετούμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε τα αυγά κομμένα σε κομμάτια και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
- Μπορείτε να συνοδεύσετε τη σαλάτα σας με λίγο παξιμάδι ή φρυγανιές ή ψωμί.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!