• e-mail
  • Δευτέρα-Πέμπτη 12:00-20:00 & Σάββατο 11:00-17:00

Συμβουλές για υγεία και ευεξία

διατροφικές συμβουλές

Για σένα που ενδιαφέρεσαι να απαλλαγείς από το περιττό βάρος χωρίς παράλληλα να πεινάσεις αλλά και για σένα που θες να ισορροπήσεις τη διατροφή σου (κάτι εξαιρετικά σημαντικό),  πιστεύω ότι εάν ακολουθήσεις τις παρακάτω διατροφικές συμβουλές θα βοηθηθείς πάρα πολύ και θα βελτιώσεις σημαντικά την υγεία σου.  

Διατροφικές συμβουλές

  1. Όταν τρως μόνη/μόνος, πάρε την ποσότητα που είναι  να καταναλώσεις και βάλε την στο πιάτο σου.  Έπειτα απομάκρυνε την κατσαρόλα ή το ταψί από τα οποία πήρες το φαγητό σου.  Διαφορετικά μπορεί να μπεις στον πειρασμό θα βάλεις και άλλη ποσότητα φαγητού.
  2. Μην παραλείπεις τα ενδιάμεσα γεύματά σου.  Για να μην τα ξεχνάς τοποθέτησέ τα σε σημεία όπου δεν πρόκειται να τα ξεχάσεις.
  3. Απέφυγε τα μεγάλα γεύματα. Στα εστιατόρια επέλεξε μικρές μερίδες ή ακόμη παρήγγειλε μικρές μερίδες.
  4. Φάε αργά και μάσα καλά την τροφή σου.  Έτσι διευκολύνεις τη λειτουργία της πέψης και αποφεύγεις τη λήψη μεγάλων ποσοτήτων φαγητού.  Σημείωσε ότι τα παχύσαρκα άτομα είθισται  να τρώνε γρήγορα.
  5. Φρόντισε το επόμενο γεύμα σου,  να το καταναλώσεις λίγο πριν νιώσεις έντονα το αίσθημα της πείνας. Έτσι αποφεύγεις τα λαίμαργα γεύματα.
  6. Πριν πας για ύπνο φρόντισε να φας ελαφριά. Επίσης  άφησε να περάσουν 2 ½ – 3 ώρες πριν τον ύπνο.
  7. Φρόντισε να τελειώσεις το κυρίως γεύμα σου πριν νιώσεις το αίσθημα της υπερπλήρωσης του στομάχου Σε περίπτωση που το έχεις νιώσει, τότε σίγουρα έχεις ξεφύγει.  Για το λόγο αυτό βάλε συγκεκριμένη ποσότητα φαγητού στο πιάτο σου και απέφυγε να προσθέσεις και άλλο φαγητό
  8. Κατανάλωσε μικρά γεύματα μεταξύ των κυρίων γευμάτων σου.  Έτσι αποφεύγεις το τσιμπολόγημα.  Επιπλέον έχοντας καταναλώσει τα ενδιάμεσα γεύματά σου θα νιώσεις ότι δεν χρειάζεσαι να φορτώσεις τα κυρίως γεύματα προκειμένου να χορτάσεις.
  9. Έλεγξε τις μερίδες των ενδιάμεσων γευμάτων σου.  Εάν χρειαστεί μπορείς να μετρήσεις από πριν τις ποσότητες και να τοποθετήσεις τη μερίδα του γεύματος σου μια σακουλίτσα ή ταπεράκι.
  10. Φάε μικρότερες ποσότητες από ότι συνηθίζεις να τρως κανονικά.

Κωνσταντίνου Κρήνη

Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος & Life coach

Διαιτολογικό γραφείο Balancediet


Δείτε επίσης:

  1. Τεστ Διατροφής
  2. Πως να αυξήσετε το μεταβολισμό σας
  3. Πως να γευματίσετε έξω σωστά

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη και ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου - διατροφολόγου με έδρα το διαιτολογικό μου γραφείο BalanceDiet, στα Νότια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Βούλα. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Αισθητικής – Κοσμετολογίας των ΤΕΙ Αθήνας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ενώ παράλληλα διδάσκω σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Στο site μου μπορείτε να βρείτε ελαφριές, νόστιμες συνταγές για δίαιτα, επιλέγοντας φαγητά που σας αρέσουν ή μπορείτε να λάβετε οδηγίες για online δίαιτα μέσω ίντερνετ, από απόσταση, με το κύρος και την εμπειρία που με διακρίνει ως επαγγελματία διαιτολόγο. Σας ευχαριστώ για την παραμονή σας στο site μου και θα είναι χαρά μου η επίλυση οποιασδήποτε απορίας σχετική με την υγιεινή σας διατροφή!