• e-mail
  • Δευτέρα-Πέμπτη 12:00-20:00 & Σάββατο 11:00-17:00
Σουφλέ με πράσο

Σουφλέ με πράσο
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες: 2 

  • 400γρ. πράσο βρασμένο
  • 2 αυγά
  • 30ml  ελαιόλαδο
  • 60γρ. τυρί κασέρι light 
  •  120γρ. γραβιέρα Light
  • 1 φλιτζ. γάλα 1,5%
  • Πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Βράζουμε το πράσο και στη συνέχεια το τοποθετούμε στο πυρέξ,  αφού προηγουμένως το έχουμε περάσει από το σουρωτήρι και με ένα πιρούνι το πιέζουμε για να στραγγίσει τελείως.
  2.  Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το πιπέρι.
  3. Σ’ ένα μπολ κτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και τα τυριά τριμμένα.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα του μπολ επάνω στο πράσο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου.

·      

      Σημείωση: Μπορείτε αντί για πράσο να χρησιμοποιήσετε μπρόκολο ή κουνουπίδι. Επίσης θα ήταν καλύτερα αντί να βράσετε τα λαχανικά να τα  μαγειρέψετε στον ατμό για να διατηρήσουν καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά τους.  Επίσης μπορείτε να αποφύγετε το αλάτι καθώς έχουν αρκετό τα τυριά.

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη και ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου - διατροφολόγου με έδρα το διαιτολογικό μου γραφείο BalanceDiet, στα Νότια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Βούλα. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Αισθητικής – Κοσμετολογίας των ΤΕΙ Αθήνας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ενώ παράλληλα διδάσκω σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Στο site μου μπορείτε να βρείτε ελαφριές, νόστιμες συνταγές για δίαιτα, επιλέγοντας φαγητά που σας αρέσουν ή μπορείτε να λάβετε οδηγίες για online δίαιτα μέσω ίντερνετ, από απόσταση, με το κύρος και την εμπειρία που με διακρίνει ως επαγγελματία διαιτολόγο. Σας ευχαριστώ για την παραμονή σας στο site μου και θα είναι χαρά μου η επίλυση οποιασδήποτε απορίας σχετική με την υγιεινή σας διατροφή!