Σπιτική μαγιονέζα
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
- 2 κρόκοι αυγών
- 2 κ.σ. ξύδι ή χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. νερό
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- 250ml ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε μία μικρή κατσαρόλα χτυπήστε καλά τους κρόκους, το ξύδι, το νερό, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ζεσταίνετε το μείγμα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να βράζει, οπότε το κατεβάζετε αμέσως από τη φωτιά και το αφήνετε για 4-5 λεπτά.
- Ρίξτε το μείγμα στο μίξερ, σκεπάστε το και χτυπήστε το στη μεγάλη ταχύτητα.
- Στη συνέχεια σε πολύ χαμηλή ταχύτητα προσθέστε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο μέχρι το μείγμα να γίνει παχύ και λείο. Αν χρειαστεί, σταματήστε το μίξερ και ξύστε τα τοιχώματα του δοχείου με μια σπάτουλα.
- Η σπιτική μαγιονέζα είναι έτοιμη.
- Το μείγμα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 5 ημέρες.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!