• e-mail
  • Δευτέρα-Πέμπτη 12:00-20:00 & Σάββατο 11:00-17:00
Φάβα με κρεμμύδι
Φάβα με κρεμμύδι
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες: 5-6

ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Πλένουμε τη φάβα σε τρυπητό κάτω από τη βρύση.
  2. Τη βάζουμε στη κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό μέχρι να την σκεπάσει και τη βράζουμε για λίγο μόνη της μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Θα χρειαστεί να αφαιρέσετε τον αφρό 2-3 φορές.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αλάτι, και το πιπέρι.
  4. Την αφήνουμε να βράσει μέχρι να λιώσει ανακατεύοντας ταχτικά.  Προσοχή γιατί όταν κοντεύει να βράσει πιτσιλάει πολύ.
  5. Αν θέλουμε την περνάμε και από τον πολτοποιητή για να γίνει πιο λεία.  Πριν τη περάσουμε από τον πολτοποιητή προσθέτουμε το  1/2 της ποσότητας του  ελαιολάδου και το λεμόνι
  6. Στη συνέχεια τη γαρνίρουμε με το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει και το υπόλοιπο ελαιόλαδο

Σημαντικό:  Σερβίρετε με λίγο ψωμάκι καθώς έτσι παίρνουμε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ισάξιας με αυτή του κρέατος. Πολύ σημαντικό για όσους ακολουθούν χορτοφαγικές δίαιτες.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 

 

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη και ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου - διατροφολόγου με έδρα το διαιτολογικό μου γραφείο BalanceDiet, στα Νότια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Βούλα. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Αισθητικής – Κοσμετολογίας των ΤΕΙ Αθήνας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ενώ παράλληλα διδάσκω σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Στο site μου μπορείτε να βρείτε ελαφριές, νόστιμες συνταγές για δίαιτα, επιλέγοντας φαγητά που σας αρέσουν ή μπορείτε να λάβετε οδηγίες για online δίαιτα μέσω ίντερνετ, από απόσταση, με το κύρος και την εμπειρία που με διακρίνει ως επαγγελματία διαιτολόγο. Σας ευχαριστώ για την παραμονή σας στο site μου και θα είναι χαρά μου η επίλυση οποιασδήποτε απορίας σχετική με την υγιεινή σας διατροφή!