• e-mail
  • Δευτέρα-Πέμπτη 12:00-20:00 & Σάββατο 11:00-17:00
Φακές με χόρτα

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ για τις φακές με χόρτα

Μερίδα: 2

  • 300 γρ. Αντίδια
  • 150gr.  Φακές
  •  30ml  ελαιόλαδο
  • κίτρινη πιπεριά
  • 1 Κόκκινη  πιπεριά
  • 1/3 φλιτζανιού κόκκινο κρασόξυδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη σκόρδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

  1. Κόψτε τις πιπεριές και αφαιρέστε τα σπόρια και τις μεμβράνες.
  2. Ψήστε τις στο γκριλ ή σε πολύ ζεστό φούρνο, με τη φλούδα από πάνω, μέχρι να φουσκώσει και να μαυρίσει η φλούδα. Σκεπάστε τις πιπεριές με αλουμινόχαρτο για 5 λεπτά. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τις.
  3. Παράλληλα βράστε τις  φακές και το σκόρδο. Σιγοβράστε χωρίς καπάκι για περίπου 30 λεπτά  μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Στραγγίστε  τις.
  4. Ανακατέψτε σ’ ένα μπολ τις φακές και τις πιπεριές.
  5. Ανακατέψτε καλά το ξύδι με 10ml ελαιολάδου και  ρίξτε το πάνω στις φακές και ανακατέψτε.
  6. Σ΄ένα μεγάλο τηγάνι ρίξτε 10 ml  ελαιολάδου και τα μισά αντίδια. Σοτάρετε τα καλά μέχρι να μαραθούν. Συνεχίστε με τα υπόλοιπα 10ml ελαιολάδου και τα υπόλοιπα αντίδια.
  7. Τέλος ανακατέψτε  τα αντίδια με τις φακές και οι φακές με χόρτα είναι έτοιμες.

Σημαντικό: Οι φακές αποτελούν ένα από τα σπουδαιότερα μέλη της οικογένειας των οσπρίων. Αρχικά, θεωρούντο το φαγητό των φτωχών. Ωστόσο αργότερα αποδείχτηκε ότι πρόκειται για ένα πολύ θρεπτικό τρόφιμο, πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και μέταλλα, με εξαιρετικά οφέλη για την υγεία.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!


 

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη και ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου - διατροφολόγου με έδρα το διαιτολογικό μου γραφείο BalanceDiet, στα Νότια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Βούλα. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Αισθητικής – Κοσμετολογίας των ΤΕΙ Αθήνας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ενώ παράλληλα διδάσκω σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Στο site μου μπορείτε να βρείτε ελαφριές, νόστιμες συνταγές για δίαιτα, επιλέγοντας φαγητά που σας αρέσουν ή μπορείτε να λάβετε οδηγίες για online δίαιτα μέσω ίντερνετ, από απόσταση, με το κύρος και την εμπειρία που με διακρίνει ως επαγγελματία διαιτολόγο. Σας ευχαριστώ για την παραμονή σας στο site μου και θα είναι χαρά μου η επίλυση οποιασδήποτε απορίας σχετική με την υγιεινή σας διατροφή!