Φασόλια με κρεμμυδάκια
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες: 4
- 1/2 κιλό φασόλια χοντρά
- 1 κιλό κρεμμύδια μικρά ,καθαρισμένα
- 50ml ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι κρασιού ξύδι
- 2 ντομάτες ώριμες περασμένες στο multi
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Γαρύφαλλο ή δάφνη
- Δεντρολίβανο
- 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη (προαιρετικά)
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ.
- Την επόμενη μέρα τα βράζουμε για περίπου 40 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
- Στη συνέχεια τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα ολόκληρα κρεμμυδάκια.
- Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάσει το φαγητό, τα σκόρδα, τα διάφορα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Σφραγίζουμε την κατσαρόλα καλά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρεύεται σε χαμηλή φωτιά και να μείνει με τη σάλτσα του.
- Δοκιμάζουμε συνεχώς και όταν ετοιμαστεί σερβίρουμε (μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό)
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!