• e-mail
  • Δευτέρα-Πέμπτη 12:00-20:00 & Σάββατο 11:00-17:00
Σαλάτα με φασόλια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ

Mερίδες: 2
  • 400 γρ. φασόλια  (μετρημένα βρασμένα)
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο ή 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα ή και τα δύο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
  • Χυμό από 1 – 2 λεμόνια
  • 30ml  ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Μουσκεύουμε τα φασόλια  από το προηγούμενο βράδυ
  2. Την επόμενη μέρα τα  βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Όταν βράσουν καλά τα κρυώνουμε κάτω από τη βρύση  και τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ  μπολ.
  4. Προσθέτουμε  το μαϊντανό, το κρεμμύδι και την πιπεριά.
  5. Τέλος ετοιμάζουμε τη σάλτσα χτυπώντας  το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα
  6. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι  στη σάλτσα και τη ρίχνουμε πάνω από τα φασόλια και ανακατεύουμε.

Σημείωση: Tα όσπρια όταν βράζονται αυξάνουν το βάρος του κατά 2.5 φορές περίπου

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη και ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου - διατροφολόγου με έδρα το διαιτολογικό μου γραφείο BalanceDiet, στα Νότια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Βούλα. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Αισθητικής – Κοσμετολογίας των ΤΕΙ Αθήνας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ενώ παράλληλα διδάσκω σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Στο site μου μπορείτε να βρείτε ελαφριές, νόστιμες συνταγές για δίαιτα, επιλέγοντας φαγητά που σας αρέσουν ή μπορείτε να λάβετε οδηγίες για online δίαιτα μέσω ίντερνετ, από απόσταση, με το κύρος και την εμπειρία που με διακρίνει ως επαγγελματία διαιτολόγο. Σας ευχαριστώ για την παραμονή σας στο site μου και θα είναι χαρά μου η επίλυση οποιασδήποτε απορίας σχετική με την υγιεινή σας διατροφή!