Χταπόδι στιφάδο
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες: 4
- 1 – 1,5 κιλό χταπόδι
- 40ml ελαιόλαδο
- 1 κιλό μικρά ξερά κρεμμύδια ολόκληρα
- 5 φύλλα δάφνης
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κιλό φρέσκες ντομάτες περασμένες στο multi ή στον τρίφτη
- 1 ποτηράκι ξύδι
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- Πιπέρι, αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Κόψτε το χταπόδι σε μεγάλα κομμάτια
- Ρίξτε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σε σιγανή φωτιά (για να μην κολλήσουν) σοτάρετε 2-3 κρεμμύδια.
- Όταν τα κρεμμύδια βγάλουν κάποια υγρά, ρίξτε το χταπόδι και σοτάρετέ το.
- Σβήστε το με το ξύδι και το κρασί.
- Προσθέτετε τα υπόλοιπα κρεμμύδια, τις ντομάτες, , τα φύλλα δάφνης, τα σκόρδα. το αλάτι και το πιπέρι.
- Ρίξτε ένα ποτήρι νερό.
- Κλείστε τη κατσαρόλα και αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί σιγά – σιγά.
- Συνοδεύσετε το φαγητό σας με μπόλικη σαλάτα και λίγο ψωμί ολικής ή ρύζι ή πατάτα.