Σολομός με πορτοκάλι και λεμόνι
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες: 2
- 2 φέτες σολομού
- Χυμό από ένα πορτοκάλι
- Χυμό από 1/4 λεμονιού
- 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- Ξύσμα από λίγο πορτοκάλι
- 30ml ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το λάδι, τη μουστάρδα, το πιπέρι και το αλάτι.
- Περιχύνουμε με το πιο πάνω μείγμα τις φέτες σολομού που έχουμε βάλει σε ένα πιάτο.
- Στη συνέχεια καλύπτουμε το πιάτο με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30′.
- Στη συνέχεια ψήνουμε το σολομό στους 180 βαθμούς για περίπου 30-40′ στον αέρα.
- Μπορείτε να σερβίρετε με μπόλικη σαλάτα και με λίγο ψωμί ολικής ή ρύζι basmati ή καστανό ή πατάτες ψητές.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!