Ψάρι Μπιάνκο
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Mερίδες: 4
- 4 μέτρια ψάρια με λευκό φιλέτο (μπακαλιάρο κλπ)
- 2 μεγάλα λεμόνια
- 40ml ελαιόλαδο
- 4 μέτριες πατάτες
- 2 καρότα (προαιρετικά)
- 1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βάζουμε το ψάρι σε μία ρηχή κατσαρόλα και προσθέτουμε το λάδι, μία κούπα νερό και το χυμό από τα δύο λεμόνια. Κλείνουμε την κατσαρόλα και το σιγοβράζουμε.
- Αφού βράσει το καθαρίζουμε από τα κόκαλα και το τοποθετούμε σε μία πιατέλα με τη σάλτσα του.
- Την ίδια ώρα που βράζουμε το ψάρι, σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες.
- Τα τοποθετούμε στα πλάγια της πιατέλας και προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο λάδι με λεμόνι.
- Σερβίρετε με μπόλικη σαλάτα ή χόρτα ή ψητά λαχανικά.