Ψάρι πλακί με πατάτες
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες: 4
- 1 κιλό Ψάρι
- ½ κιλό πατάτες
- 40ml ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ξηρά
- Μπόλικο μαϊντανό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3-4 ντομάτες περασμένες στο multi ή στον τρίφτη
- 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Καθαρίζετε, πλένετε και αλατίζετε τα ψάρια σας.
- Κατόπιν κόβετε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα βάζετε σ’ ένα ταψί με ελαιόλαδο να σοταριστούν ελαφρά.
- Σβήνετε με τη ντομάτα και ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, τα σκόρδα ψιλοκομμένα, τα φύλλα δάφνης, λίγο νερό και τα αφήνετε να βράσουν καλά, λίγο πριν βράσει η σάλτσα ρίχνετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Κατόπιν παίρνετε το ταψί, στρώνετε τη σάλτσα και τοποθετείτε πρώτα τις πατάτες αφού τις έχετε καθαρίσει και κόψει φέτες.
- Στη συνέχεια στρώνετε τα ψάρια με τη σειρά.
- Σε κάθε μερίδα ψαριού ρίχνετε και 2-3 φέτες ντομάτα και τα βάζετε στο φούρνο να ψηθούν.
- Σερβίρετε με μπόλικη σαλάτα.
Σημείωση: Η μαρίδα, η σαρδέλα, ο γαύρος και όλα τα αφρόψαρα γίνονται πλακί.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!