• e-mail
  • Δευ - Παρ: 2:00μμ - 9:00μμ

5 τρόποι για μην ξανά πάρετε τα κιλά σας!

απώλεια βάρους πριν το καλοκαίρι

Τρόποι να χάσετε  τα κιλά σας  και να ΜΗΝ τα ξανά πάρετε

Τις περισσότερες φορές δυστυχώς η απώλεια σωματικού βάρους δεν έχει διάρκεια.  Αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες.  Οι κυριότεροι είναι οι εξής: 

  1. To άτομο δεν έχει μπει στη φιλοσοφία μίας σωστής διατροφής και στα μακροπρόθεσμα αποτελέσματά της.
  2. Τα κριτήρια που συνοδεύουν την προσπάθειά του δεν είναι εσωτερικά αλλά εξωτερικά.
  3. Θεωρεί την όλη διαδικασία ως στέρηση.
  4. Επιλέγει να ακολουθήσει ανορθόδοξες δίαιτες που δεν έχουν διάρκεια.

Εδώ θα δούμε κάποιους τρόπους/τεχνικές που εάν τις ακολουθήσετε θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε  από τα κιλά που σας βασανίζουν και να ΜΗΝ τα ξανά πάρετε.  Είναι εύκολο;  Φυσικά και όχι.  Απαιτείται κατ΄αρχάς δέσμευση από εσάς  και δράση.   Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που τα έχουν καταφέρει, γιατί όχι και εσείς.

Σίγουρα ΔΕΝ μπορείτε να έχετε ένα αποτέλεσμα με διάρκεια εάν επιλέξετε να ακολουθήσετε κάποια στερητική δίαιτα, μη προσαρμοσμένη στον τρόπο ζωής σας,  καθώς είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να την εφαρμόσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.  Αποτέλεσμα αυτής σας της επιλογής είναι  να  ξανά πάρετε τα κιλά σας και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τρόποι/τεχνικές για να απαλλαγείτε από τα κιλά σας και να ΜΗΝ τα ξανά πάρετε
1Ο Βήμα – Νερό

Πρόσφατες έρευνες υποστηρίζουν ότι όταν πίνουμε  ένα ποτήρι νερό,   τριάντα λεπτά πριν από κάθε γεύμα  μειώνει την κατανάλωση φαγητού.  Αυτό γίνεται καθώς με αυτόν τον τρόπο δημιουργείτε  ένα αίσθημα  πληρότητας  στο στομάχι.  Έχει αποδειχθεί ότι τις περισσότερες φορές κάποιος  που νιώθει ότι πεινάει ουσιαστικά  είναι  αφυδατωμένος.    Αρχίστε λοιπόν να πίνετε περίπου 1 ½ – 2 λίτρα νερό την ημέρα και θα δείτε τη διαφορά.  Μη ξεχνάτε ότι πρέπει να κατανέμετε σωστά το νερό σας μέσα στην ημέρα.  Δηλαδή μη μένετε χωρίς νερό πχ  μέχρι το μεσημέρι και στη συνέχεια να το πίνετε όλο από το απόγευμα και μετά.

2ο βήμα – Άσκηση

Η άσκηση κράτα το βασικό σας μεταβολισμό σε φόρμα.  Για όσους δεν είναι οπαδοί της άσκησης απλά ας αρχίσουν περπάτημα. Όσοι έχουν κήπο ας ασχοληθούν τον κήπο τους, επίσης οι δουλειές του σπιτιού μπορούν να σας βοηθήσουν.

3ο βήμα – αγαπήστε τη διατροφή σας

Προβληματίζομαι πολύ όταν ακούω κάποιον που προκειμένου να χάσει κιλά  επιλέγει πχ να τρώει μόνο σούπες για κάποιο χρονικό διάστημα. Αν όλες αυτές οι δίαιτες που παρουσιάζονται ως θαυματουργές λειτουργούσαν θα ήμασταν όλοι αδύνατοι.  Αντίθετα η παχυσαρκία ολοένα και αυξάνετε.  Είναι γνωστό ότι οι στερητικές δίαιτες εύκολα εγκαταλείπονται.  Αγαπήστε λοιπόν το πρόγραμμα διατροφής σας, και πιστέψτε με,  θα απαλλαγείτε από  τα κιλά σας αλλά το σημαντικότερο είναι ότι θα τα κρατήσετε  μακριά για μια ζωή!

4ο  βήμα – μικρές, θαυματουργές αλλαγές

Κάντε μικρές αλλαγές στη διατροφής σας και θα ανταμειφτείτε!

  • Κάθε φορά που τρώτε, προσπαθήστε να σταματάτε λίγο πριν νιώσετε το στομάχι σας να παραγεμίζει.
  • Μη ξεχνάτε τα ενδιάμεσα γεύματά σας.  Έτσι κρατάτε το μεταβολισμό σας σε καλά επίπεδα, ενώ παράλληλα αποφεύγετε να μεγάλα γεύματα.  Αυτό επίσης κρατάει τα επίπεδα του σακχάρου σας σταθερά, χωρίς έντονα σκαμπανεβάσματα, κάτι το οποίο ρυθμίζει την έκκριση της ινσουλίνης και ως εκ τούτου αποτρέπει τη λιπογένεση.
  • Περιορίστε τους απλούς υδατάνθρακες (τυποποιημένα τρόφιμα, πλούσια σε ζάχαρη)

Αυτά   και πολλά  άλλα θα σας βοηθήσουν να φτάσετε στο στόχο σας χωρίς να σας εξαντλήσουν.

5ο  βήμα – οι μικρές παρασπονδίες είναι στο πρόγραμμα

Είναι γνωστό ότι το σώμα  προκειμένου να προστατευθεί αντιδρά στη στέρηση μειώνοντας το βασικό του μεταβολισμό. Επομένως οι μικρές παρασπονδίες του δίνουν το μήνυμα ότι δεν στερείστε.  Βέβαια κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να παρερμηνευθεί και αρχίσετε να καταστρατηγείτε τη διατροφή σας καθημερινά.  Μία με δύο  παρασπονδίες  στη διατροφή σας τη βδομάδα, είναι κάτι που θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τη διατροφή σας για μεγάλο χρονικό  διάστημα χωρίς να κουραστείτε!

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.