Φακή σούπα
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες: 4 – 5
- 400 γρ. φακές
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες περασμένες στο multi
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη (ντοματοπιπεριά)
- 1 πράσινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη (κέρατο)
- 1 κ.σ. ρύζι
- 3 φύλλα δάφνης
- Αλάτι, πιπέρι
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βράστε τις φακές για περίπου μισή ώρες και σουρώστε τις.
- Σοτάρετε λίγο αρχικά το κρεμμύδι με το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέστε τις φακές και ανακατέψτε.
- Ακολούθως προσθέστε τις πιπεριές, τη ντομάτα, τα φύλλα δάφνης και ανακατέψτε.
- Τέλος προσθέστε το ρύζι και όσο νερό χρειάζεται για να σκεπάσει το φαγητό και αφήστε το να μαγειρεύεται σε σιγανή φωτιά.
- Προς το τέλος αλατοπιπερώστε και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
- Η φακή σούπα είναι έτοιμη.
Σημαντικά: Οι φακές είναι από τα σπουδαιότερα μέλη της οικογένειας των οσπρίων. Αρχικά, θεωρείτο το φαγητό των φτωχών. Αργότερα αποδείχτηκε ότι πρόκειται για ένα πολύ θρεπτικό τρόφιμο, πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και μέταλλα, με εξαιρετικά οφέλη για την υγεία.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!