Μπιφτέκια φακής
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
8 Μερίδες
- 1 κούπα φακές
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 κ.σ. ρόφημα σόγιας
- 3/4 της κούπας βρώμη περασμένη στο μπλέντερ
- 3/4 της κούπας ψίχα ψωμιού
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βράζουμε τις φακές στο νερό με το αλάτι για περίπου 45 λεπτά. Οι φακές πρέπει να είναι μαλακές και το περισσότερο νερό να έχει εξατμιστεί.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα στο ελαιόλαδο για περίπου για 5′.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μαγειρεμένα υλικά με το πιπέρι, το γάλα σόγιας, τη βρώμη και τη ψίχα.
- Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και φτιάχνουμε 8-10 μπέργκερς.
- Ψήνουμε τα μπιφτέκια φακής στο φούρνο για ένα τέταρτο στους 200C.