Φασολάδα σούπα
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες: 4
- 1/2 κιλό φασόλια μέτρια
- 2 κρεμμύδια
- 5 καρότα
- 1 κλωνάρι σέλινο
- 2-3 ώριμες ντομάτες περασμένες στο multi
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια μας στο νερό να μουλιάζουν.
- Την επόμενη μέρα τα βράζουμε για περίπου 20-30 λεπτά, πετώντας το πρώτο και/ή το δεύτερο νερό.
- Ζεσταίνουμε και πάλι νερό και αφού πάρει μια βράση, βάζουμε μέσα τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες.
- Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε και τα φασόλια.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και το σέλινο κομμένο σε μικρά κομμάτια, και τα αφήνουμε να μαγειρεύονται σε μέτρια φωτιά μέχρι να κρίνουμε ότι η φασολάδα σούπα μας είναι έτοιμη.
- 15 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Σημειώστε ότι κατά τη διάρκεια που το φαγητό μας μαγειρεύεται θα πρέπει να το παρακολουθούμε καθώς μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό.
- Τη σερβίρουμε ζεστή σε βαθύ πιάτο.
Σημαντικό: Τα φασόλια είναι ένας καλός «σύμμαχος» της υγιούς καρδιάς. Χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε διαλυτές φυτικές ίνες, μπορούν να μειώσουν σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, που επιβαρύνουν τη λειτουργία της καρδιάς.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!