Φασόλια κόκκινα με λαχανικά
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες: 6
- 200γρ. κόκκινα ξερά φασόλια
- 1 φλιτζάνι κινόα
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
- 1/2 κούπα καλαμπόκι βρασμένο
- 1 μικρό αβοκάντο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το dressing
- 50ml ελαιόλαδο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Μουσκεύουμε τα φασόλια από το βράδυ.
- Την επόμενη μέρα τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη να κρυώσουν ή τα κρυώνουμε κάτω από τη βρύση.
- Παράλληλα βράζουμε και την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες που μας δίνονται στο πακέτο που έχουμε αγοράσει και στη συνέχεια την αφήνουμε και αυτή να κρυώσει.
- Πλένουμε και βράζουμε το καλαμπόκι.
- Πλένουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο.
- Προσθέτουμε τα κόκκινα φασόλια, την κινόα, το καλαμπόκι, το αβοκάντο και τα λαχανικά σ΄ένα μεγάλο μπολ.
- Ετοιμάζουμε το dressing αναμιγνύοντας τα υλικά και το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ και ανακατεύουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!