Φασολάδα
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες: 5
- 250 γρ. ξερά φασόλια μέτρια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- Σέλινο ψιλοκομμένο
- 2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 2-3 ντομάτες ώριμες περασμένες στο multi
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ αποξηραμένη ρίγανη
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σ. ζάχαρη μαύρη (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βάλτε τα φασόλια από το βράδυ να μουλιάζουν σε χλιαρό νερό
- Την επόμενη μέρα βγάλτε τα απ’ το νερό, ρίξτε τα σ’ ένα σουρωτήρι και ξεπλύνετε τα.
- Αφού στραγγίξουν, βάλτε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με όσο νερό χρειαστεί για να τα καλύψει και βάλτε τα να βράσουν για 10 λεπτά στη συνέχεια χύστε το νερό.
- Ξανά βάλτε τα φασόλια στην κατσαρόλα, ρίξτε φρέσκο νερό μέχρι 3 δάχτυλα πάνω απ’ τα φασόλια, μετά προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο, τα καρότα, τις ντομάτες, τις ντομάτες, το λάδι και τη ρίγανη.
- Ρίξτε λίγο πιπέρι, τη ζάχαρη αλλά μη ρίξετε αλάτι ακόμη, για να μαγειρευτούν πιο εύκολα.
- Μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώστε τη φωτιά και βράστε τα για μία ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τέλος ρίξτε το αλάτι, το μαϊντανό.
- Η φασολάδα σας είναι έτοιμη για να τη σερβίρετε.