ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ
Mερίδες: 2
- 400 γρ. φασόλια (μετρημένα βρασμένα)
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο ή 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα ή και τα δύο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
- Χυμό από 1 – 2 λεμόνια
- 30ml ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Μουσκεύουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ
- Την επόμενη μέρα τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Όταν βράσουν καλά τα κρυώνουμε κάτω από τη βρύση και τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ.
- Προσθέτουμε το μαϊντανό, το κρεμμύδι και την πιπεριά.
- Τέλος ετοιμάζουμε τη σάλτσα χτυπώντας το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι στη σάλτσα και τη ρίχνουμε πάνω από τα φασόλια και ανακατεύουμε.
Σημείωση: Tα όσπρια όταν βράζονται αυξάνουν το βάρος του κατά 2.5 φορές περίπου
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!