• e-mail
  • Δευτέρα-Πέμπτη 12:00-20:00 & Σάββατο 11:00-17:00
Φασόλια στο φούρνο
Γίγαντες στο φούρνο
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες: 6

  • ½  κιλό φασόλια  (γίγαντες)
  • 1 κουτί ντομάτα ή δύο φλιτζάνια φρέσκια τριμμένη ντομάτα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γραμμ. μαϊντανό
  •  6 κουταλιές της σούπας λάδι
  •  Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια σε χλιαρό νερό να μουλιάσουν.
  2. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε.
  3. Όταν μαλακώσουν τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο ταψί.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο, το μαϊντανό, την ντομάτα, το αλάτι, το  πιπέρι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάσουμε το φαγητό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ετοιμαστεί (χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από τα φασόλια και το φούρνο σας)

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη και ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου - διατροφολόγου με έδρα το διαιτολογικό μου γραφείο BalanceDiet, στα Νότια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Βούλα. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Αισθητικής – Κοσμετολογίας των ΤΕΙ Αθήνας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ενώ παράλληλα διδάσκω σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Στο site μου μπορείτε να βρείτε ελαφριές, νόστιμες συνταγές για δίαιτα, επιλέγοντας φαγητά που σας αρέσουν ή μπορείτε να λάβετε οδηγίες για online δίαιτα μέσω ίντερνετ, από απόσταση, με το κύρος και την εμπειρία που με διακρίνει ως επαγγελματία διαιτολόγο. Σας ευχαριστώ για την παραμονή σας στο site μου και θα είναι χαρά μου η επίλυση οποιασδήποτε απορίας σχετική με την υγιεινή σας διατροφή!