Γίγαντες με μοσχάρι
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες: 6
- 1,5 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια (ποντίκι ή κιλότο ή νουά)
- 250 γρ. γίγαντες
- 2 καρότα σε φέτες
- 2-3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 2-3 φύλα δάφνης
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ ντομάτες
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Μουλιάζουμε από το βράδυ τους γίγαντες και τους βράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
- Τσιγαρίζουμε λίγο το κρέας με το ελαιόλαδο.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα καρότα, το σέλερι, το σκόρδο και τα κρεμμύδια.
- Τέλος προσθέτουμε τους γίγαντες, την ντομάτα και νερό μέχρι να σκεπάσει το φαγητό.
- Σε αυτή τη φάση ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα ταψί και το βάζουμε στο φούρνο ή συνεχίζουμε στην κατσαρόλα.
- Προς το τέλος αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και το μαϊντανό.
- Αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να μελώσει η σάλτσα του.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!