Φάβα με κρεμμύδι
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες: 5-6
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Πλένουμε τη φάβα σε τρυπητό κάτω από τη βρύση.
- Τη βάζουμε στη κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό μέχρι να την σκεπάσει και τη βράζουμε για λίγο μόνη της μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Θα χρειαστεί να αφαιρέσετε τον αφρό 2-3 φορές.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αλάτι, και το πιπέρι.
- Την αφήνουμε να βράσει μέχρι να λιώσει ανακατεύοντας ταχτικά. Προσοχή γιατί όταν κοντεύει να βράσει πιτσιλάει πολύ.
- Αν θέλουμε την περνάμε και από τον πολτοποιητή για να γίνει πιο λεία. Πριν τη περάσουμε από τον πολτοποιητή προσθέτουμε το 1/2 της ποσότητας του ελαιολάδου και το λεμόνι
- Στη συνέχεια τη γαρνίρουμε με το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει και το υπόλοιπο ελαιόλαδο
Σημαντικό: Σερβίρετε με λίγο ψωμάκι καθώς έτσι παίρνουμε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ισάξιας με αυτή του κρέατος. Πολύ σημαντικό για όσους ακολουθούν χορτοφαγικές δίαιτες.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!